torsdag 5 februari 2009

Födelsedag i Glasgow

Tisdag kväll. Jag sitter på flygbussen till Skavsta.
Det är min första flygning från Skavsta.
Jag är helt ensam i flygbussen som jag klev på i Södertälje Syd med sms-biljett. En biljett som kostar 130kr, hade jag beställt via internet en tur och retur hade det kostat 199.

Framme på Skavsta möts jag av min älskling som åkt bil från sitt jobb i Motala och redan kommit fram.
Lite växling av pengar, lite att äta och den långa väntan inför boardingen. Sen är det ombordklivning på det relativt stora planet till Glasgow, eftersom vi inte var så många på planet var det inte svårt att få tåg i bra platser (över vingarna, vid nödutgångarna) där det är bra benplats.
Tyvärr gick det inte att vinkla stolarna så att det gick att få en bra sittställning, utan det var med rakrygg i två timmar som gãllde.
En plastmugg röttvin (och inte mer än så) för runt 60kr med något tilltugg blev det.
Förutom den rätt hårda landningen var själva flygningen ok. Prestwick flygplats, ca en timme med tåg, söder om Glasgow motsvarar Skavsta i faciliteter och storlek, ungifär.

Från Prestwick tog vi pendeltåg in till Glasgow Central station, som var i stort sätt öde när vi kom dit vid tolvhaket, lokal tid.
En bulle till hotellet, Victorian House hotel, gjorde att vi kunde checka in och vara klara för dagen till runt ett på natten.
Taxi är ju så klart ett alternativ man gärna väljer eftersom det inte är speciellt dyrt att använda. Vara resor mellan hotell och centrum kostade mellan £3.5 till £4, vilket blir ca 40 - 50kr, styck.

Födesedagsmorgonen, onsdagen, sov vi tills efter dom stängt hotellets frukost, 845.
Jag fick presenter som rest med från Sverige, en drinkbok, Jamie Olivers recept från NewYork och en härlig långärmad t-shirt.
Tack min älskling.
Påklädning och sedan iväg ut och leta upp ett ställe som serverade "a proper british breakfast".
Lite förvirrat promenerande runt ledde tillslut till ett riktigt "arbetarhak".

Inga kommentarer: