onsdag 31 december 2008

Windows 7

Ett första intryck av Windows 7.

Ja ni kanske undrar vad jag gör på nyårsafton??
Jo, jag installerar Windows 7 på desktopen, förbaskat trevligt måste ja säga :D

Installationen var mycket enkel efter det att jag i VISTA hade minskat ner en partion så att jag fick närmare 50GB ledigt och skapade en ny partation.

Sen var det bara att starta installationen från windows, välja den nya pationen som installationsmål, och välja install.
Samma steg som vid installationen av VISTA så inga inga nyheter där.
När sedan grundinstallationen är gjord så är det som vanligt val av land, enhetssytem och tangentbordsuppsättning. Ingen konstigt och ovanligt där.

Installationen var smidig och innehöll inga konstigheter. Som vanligt så hittar inte installationen några nätverksdrivrutiner, men det har ingen installation gjort på mycket länge. Så dom drivrutinerna måsta man ha på ett medium som kan läsas av windows.  Men när väl det är installerat, hittade Win 7 direkt ut på nätet.

Windows vill ganska snart påminna om att du bör installera ett antivirus, själv har jag valt AVG Free som mitt val.
Installationen av AVG innehåll inga konsigheter och jag fick inga konstiga meddelande från Win 7.

Förutom AVG har jag installerat programmen under Live apps, messenger, writer, photo gallery och så vidare, STEAM (för att kunna kolla hur Win 7 fungerar med några spel, det är ju trots allt min gaming rig) och så SPOTIFY, för nyårsmusiken.

Inga problem så här långt med något av programmen. Ska göra en installation av dom senaste ATI drivrutinerna (v 8.12) och se om det blir något problem. Naturligtvis kan man inte ladda ner några specifika Windows 7 drivruntier från ATI/AMD.

Jag återkommer med mer intryck dom närmaste dagarna.

 Windows Supersite - Winsupersite.com (Paul Thurrotts all things Microsoft site)

 

Uppdaterat 081231 2305

Inga kommentarer: