tisdag 19 september 2006

Windows VISTA är installerat

Ja då hade man testat att installer Microsoft Windows VISTA RC1 (tidigare benämnt LONGHORN) på maskinen.
Naturligtvis kör man det med dubbel boot så man kan fortsätta köra om det är så att viktiga program inte funkar i VISTA, det är ju trots allt fortfarande under utveckling, VISTA alltså.

En ominstallation av Windows XP var planerad att genomförs innan jag tänkte ge mig på att installera VISTA, för den gamla XP installationen hade börjat skräpa ner sig så fasansfullt.
Det var en större pers, satt hela fredagen, större delen av lördagen och delar av fredagen innan jag fick den att funka som den skulle.
Har troligen någon lustig drivrutin eller virituell enhet som förhindrade att jag bara gjorde en uppgradering av XP.

Men iaf, efter fyra bedrövelser och ett riksdag/komunal/landsting(?)sval, så hade jag äntligen lyckats installera XP, ladda ner VISTA RC1 iso filen och brännt den på dvd.

Sweet, då var man redo, ut med externa, usb anslutna, tillbehör som kanske skulle ställa till det. In med dvd i läsaren, ställa om i bios så den bootar från optiska läsare och så boota!
Bara alternativet för nyinstallation finns att välja (eftersom jag bootade på skivan).
Sedan anpassad installation, ville formatera om den partition jag ville ha VISTA installerat på.
Installations nyckel matas in, sen är det bara att köra.
Kan nämnas att man inte gör något av detta i ett DOS inspirerat fönster, utan det är ett XP-light som körs under installations fasen.

Sen rullar det på, inga problem med hängningar under installation, till skillnad från försöken att göra en uppgradring av XP dagarna innan.

Allt färdiginstallerat så får man lägga till en användare och välja tema. Sen vill den göra en av sina få omstarter under installationen.
Efter omstart och inloggning sker dom vanliga anpassningarna och installationerna. Den propsar på att man skaffar anti-virus och ställer in automatiska uppdateringar och lite sånt.

Installerade ett a/v och Office 2k7bTR för att sedan försöka mig på lite spel. Har ju läst att RC1 varianten av VISTA ska vara mer spelbar.
In med STEAM och startar upp SIN episodes, och visst, det startar som det ska, och flyter nog minst lika bra som i XP installationen.
Sen in med EvE-Online klienten.
Inte samma lycka där inte, vid spelstarten gillar den inte DirectX versionen som VISTA har, men efter att man sagt att man ändå vill köra så funkar det ända fram till inloggningsrutan.
Lägger till FONT nyckeln i registret, men det hjälper inte så mycket, får inte klienten att startat som den ska efter inloggningsrutan. (men den nöten ska nog gå att knäcka vart efter)

Sen över till nästa försöksperson, WWII Online (Battleground Europe).
Installation funkar bra, vid första starten får jag lite problem, för den tycker inte jag har någon ljudkälla installerad. Och samma sak kommer upp flera gånger i rad.
Lägger ner det försöket tills vidare, ska leta lösning där också.

Och så sista försökspersonen (så här långt i alla fall).
BattleField 2.
Här funkar allt bra, får bara en varning att spelet bara är testat på Windows XP, men annars så funkar det bra, lyckas spela lite och dö, =D .
Slutar iof med att jag får en PunkBuster varning om att jag inte kör på tillåtet operativsystem när jag spelade på en server.

Uppdatering!
EvE-Online funkar bra att spela i VISTA. Efter det att jag bytt A/V till eTrust från CA så funkar det att spela EvE-Online.
____________________________________________________
NixxoN

Inga kommentarer: